Skąd się biorą problemy z erekcją?



Istotnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
właściwe odżywianie.
Dobra może łatwo wpłynąć
na nie tylko stan potencji, lecz
także płodność. Zwróćmy chociażby
uwagę na to, co tracimy podczas
wytrysku. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wówczas do całkiem
istotnych niedoborów selenu.
Można go unormować jedząc
niektóre ryby, wybrane orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Kolejny równie
istotny składnik w naszej diecie to cynk, który odpowiada za
przyswajanie testosteronu, ten z kolei
pobudza popęd
seksualny. W czasie
picia napojów procentowych czy
palenia tytoniu spada poziom cynku,
a można go uzupełnić
przez potrawy strączkowe, wybrane
ryby, mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Wyjątkowo
ważnym elementem jest też
arginina, która stanowi osiemdziesiąt procent
ejakulatu. Arginina powiększa
wytwarzanie spermy oraz zwiększa żywotność plemników. Składnik ten bierze udział
również w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne ulegają
powiększeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak kakao, mięso wołowe, nerkowce, niektóre ryby, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Trzeba zwrócić
także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, jaka jest
nazywana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy a także
ciemnym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, jaka wpływa na
odpowiednie działanie
hormonów. Jeżeli musimy
unormować jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



levitra
tani cialis